Fandom

VroniPlag Wiki

Analyse:Xof/Fragment 114 01

31.200Seiten in
diesem Wiki
Add New Page
Add New Page Diskussion0


Typus
KomplettPlagiat
Bearbeiter
Hindemith
Gesichtet
No.png
Untersuchte Arbeit:
Seite: 114, Zeilen: 1ff (entire page)
Quelle: Romeu 2006
Seite(n): 68, Zeilen: 1ff
4.1.2. SUSCEPTIBILITAT D’OXIDACIÓ

Les ERO són responsables de l’alteració de la membrana cel·lular quan és exposada a un distrès oxidatiu. Aquest dany pot contribuir a potenciar l’aparició i progrés de determinades malalties degeneratives com ara el càncer o malalties cardiovasculars. L’efecte de les ERO sobre els eritròcits humans s’ha utilitzat com a biomarcador de la susceptibilitat d’oxidació, a causa de la relativa facilitat per obtenir aquesta mostra. Els eritròcits són vulnerables a la peroxidació lipídica ja que contenen molts PUFA, metalls de transició i transporten oxigen. L’eritròcit té molts sistemes per a protegir-se del dany de les ERO i de l’hemòlisi: els enzims SOD, CAT i GPx, l’àcid ascòrbic i l’àcid úric, l’α-tocoferol, etc. Si no són eliminades, l’agressió de les ERO dóna com a resultat l’escapada de potassi al medi extracel·lular i una consegüent hemòlisi (Bureau i col·l., 2005). Quan s’utilitza l’hemòlisi com a biomarcador de l’estat oxidatiu de l’individu, els eritròcits es posen en contacte amb un oxidant, com ara el 2,2’-azobis(2-amidinopropà)hidroclorit (AAPH), o amb una espècie reactiva d’oxigen, com el peròxid d’hidrogen, i es valora l’hemòlisi produïda com a conseqüència d’aquesta oxidació induïda.

Les deficiències en els sistemes antioxidants, l’atac intensiu de les ERO, algunes malalties com la β-talassèmia, l’anèmia hemolítica, la deficiència en G6PDH i altres motius poden incrementar la susceptibilitat de l’eritròcit a la peroxidació (Zhu i col·l., 2002).

3.1.2. SUSCEPTIBILITAT D’OXIDACIÓ

Les ERO són responsables de l’alteració de la membrana cel·lular quan és exposada a un estrès oxidatiu. Aquest dany excessiu a les membranes cel·lulars pot contribuir a potenciar l’aparició i progrés de determinades malalties degeneratives com ara el càncer o malalties cardiovasculars. L’efecte de les ERO sobre els eritròcits humans s’ha utilitzat com a biomarcador de la susceptibilitat d’oxidació, a causa de la relativa facilitat per obtenir aquesta mostra. Els eritròcits són vulnerables a la peroxidació lipídica ja que contenen molts PUFA, metalls de transició i transporten oxigen. L’eritròcit té molts sistemes per a protegir-se del dany de les ERO i de l’hemòlisi: els enzims SOD, CAT i GPx, l’àcid ascòrbic i l’àcid úric, l’α-tocoferol, etc. Si no són eliminades, l’agressió de les ERO dóna com a resultat l’escapada de potassi al medi extracel·lular i una consegüent hemòlisi (Bureau i col·ls., Biomed Pharmacother, 2005). Quan s’utilitza l’hemòlisi com a biomarcador de l’estat oxidatiu de l’individu, els eritròcits es posen en contacte amb un oxidant, com ara el 2,2’-azobis(2- amidinopropà)hidroclorit (AAPH), o amb una espècie reactiva d’oxigen, com el peròxid d’hidrogen, i es valora l’hemòlisi produïda com a conseqüència d’aquesta oxidació induïda.

Les deficiències en els sistemes antioxidants, l’atac intensiu de les ERO, algunes malalties com la β-talassèmia, l’anèmia hemolítica, la deficiència en G6PDH i altres motius poden incrementar la susceptibilitat de l’eritròcit a la peroxidació (Zhu i col·ls., Exp Biol Med, 2002).

Anmerkungen

The source is not given.

Sichter
(Hindemith)

Auch bei Fandom

Zufälliges Wiki